AI-generert bilde.

Programvare fra andre institusjoner

Indigo-samarbeidet leverer en helhetlig løsning der både PC og programvare fungerer sømløst for våre brukere. Denne tilnærmingen gir stordriftsfordeler og sikrer en effektiv drift av enhetene. I dag er det brukerpåloggingen som i stor grad styrer hvilke programmer som kan brukes, spesielt i skytjenester.

Når det gjelder lokal programvare på enhetene vi leverer, er de fleste nødvendige programmer forhåndsinstallert. Brukere kan også bestille annen programvare via vår selvbetjeningsportal, forutsatt at det er godkjent gjennom våre kanaler.

Vi har forståelse for at noen brukere kan ønske å installere programvare fra andre institusjoner. Det er imidlertid flere utfordringer knyttet til dette:

  1. Lisensbegrensninger fra Microsoft: Microsoft har satt klare begrensninger på sine produkter som gjør det umulig å blande ulike lisenstyper på samme maskin. Dette er en teknisk sperre som Microsoft har innført, og det er ikke noe Indigo IKT har kontroll over. Vi kan derfor ikke tilby støtte for denne typen løsninger.
  2. Juridisk ansvar: Indigo IKT kan ikke påta seg ansvaret for tredjeparts lisenser. Den som eier avtalen med programvareleverandøren, er selv ansvarlig for lisensforvaltning og risiko.
  3. Begrenset støtte: Vi har ikke mulighet til å drifte tredjeparts programvare på en god måte. Eventuell bistand for installasjon eller bruk av slik programvare vil bli fakturert time for time, og brukeren må selv stå for pålogging og autentisering.

På bakgrunn av disse utfordringene er vår anbefaling at all programvare som skal brukes på enheter levert av Indigo IKT, bestilles via de etablerte kanalene i samarbeidet. Bruk av programvare fra andre institusjoner frarådes sterkt på grunn av de nevnte begrensningene, spesielt når det gjelder Microsofts lisensregler.