AI-generert bilde.

Ny læringsplattform lansert som pilot

Illustrasjon

Vi har nå lansert en pilotversjon av en ny læringsplattform kalt Indigo Learning. Dette er en e-læringsplattform utviklet av oss, som har som mål å tilby våre brukere en fleksibel og brukervennlig løsning for kursdistribusjon. Plattformen er fortsatt i en tidlig fase, og vi forventer noen feil og mangler underveis. Brukerne oppfordres derfor til å gi oss tilbakemeldinger på eventuelle utfordringer, slik at vi kan forbedre tjenesten fortløpende. Meld fra til petter.berg@indigo-ikt.no hvis du oppdager noe.

Du finner den nye læringsplattformen her: https://learning.indigo-ikt.no/

Hva er Indigo Learning?

Indigo Learning er utviklet for å være et alternativ til andre kommersielle læringsplattformer, med mål om å gi alle i Indigo-samarbeidet større frihet til å lage og distribuere egne kurs. Plattformen er lansert som en pilot for å teste potensialet og funksjonaliteten, og videre utvikling vil avhenge av tilbakemeldingene vi mottar under pilotfasen.

Første kurs – «Digitale verdier»

Det første kurset som tilbys på plattformen er «Digitale verdier», utviklet av NorSIS. Dette kurset er særlig aktuelt i forbindelse med Nasjonal sikkerhetsmåned, og vi oppfordrer alle ansatte til å gjennomføre det. For å gjøre det så enkelt som mulig for brukerne, kan man logge inn med sin jobb-konto. Vi jobber også med å implementere en løsning for single sign-on, som vil fjerne behovet for å skrive inn brukernavn og passord ved innlogging.

Veien videre

Plattformen er delt inn i flere faser, som vil bli implementert etter hvert som vi evaluerer pilotperioden:

  • Fase 1: Distribusjon av NorSIS-kurset, etablering av interaktive funksjoner som «prestasjoner», og test av hvordan plattformen mottas av brukerne.
  • Fase 2: Ferdigstillelse av et «Veileder-bibliotek» der veiledere flyttes fra Indigo sine nettsider, samt utvikling av statistikkfunksjoner for å følge med på kursgjennomføringer.
  • Fase 3: Utvikling av mer interaktive læringsmoduler og forbedret statistikk, samt åpning av plattformen for lokale redaktører i kommunene som ønsker å lage egne kurs.
Illustrasjon

Vi har som mål å inkludere elementer av gamification, eller interaktive læringsmidler, for å øke både motivasjonen og læringsutbyttet. Dette kan innebære spillmoduler og andre engasjerende metoder for å gjøre opplæringen mer involverende. Utviklingen av slike moduler krever tid og vil bli prioritert basert på hvor aktivt plattformen blir brukt og hvor stor interesse det er for slike funksjoner.

Vi ser frem til å høre deres tilbakemeldinger på denne piloten, og håper at Indigo Learning vil bli en verdifull ressurs for både opplæring og videre kompetanseutvikling i vårt samarbeid.