AI-generert bilde.

Endringer ved bruk av Apple-ID

For å styrke sikkerheten på mobile enheter, vil det snart bli sendt ut en e-post fra Apple til de av dere som har brukt arbeidsgiverens e-postadresse for å registrere en privat Apple-ID.

Hvis du ikke har registrert din Apple-ID med arbeidsgiverens e-postadresse, trenger du ikke lese videre.

Hva skal du gjøre?

  1. Hvis du mottar en e-post fra Apple angående dette, er det viktig at du følger instruksjonene.
  2. Besøk nettsiden appleid.apple.com. Av sikkerhetsgrunner anbefaler vi at du taster inn adressen direkte i nettleseren din, i stedet for å klikke på lenker i e-posten.
  3. Når du er logget inn, endre e-postadressen knyttet til din Apple-ID til en privat e-postadresse. For eksempel: ola.nordmann@gmail.com.
  4. Følg eventuelle ytterligere instruksjoner for å bekrefte endringen.

Etter at du har fullført disse trinnene, er din Apple-ID oppdatert, og alt er klart.

Illustrasjon
Bildet over viser hvordan e-posten fra Apple ser ut. På grunn av innhold opp oppfordring om å trykke på lenker, er denne e-posten veldig lik typisk spam e-post, og det er derfor fort gjort at du sletter den. Derfor presiserer vi her at e-posten du mottar fra Apple er ekte og trygg.

Hvorfor denne endringen?

Vi er opptatt av å sikre all informasjon/data og derfor anbefaler vi at private kontoer ikke er knyttet til arbeidsgiverens e-postadresse. Dette tiltaket er en del av vårt løpende arbeid for å styrke datasikkerheten.

Når vil dette skje?

Vi planlegger å gjennomføre denne endringen i puljer. Dette vil skje ganske snart, men vi har ikke konkrete tidspunkt klare enda. Vi oppdaterer denne artikkelen med tidspunkter for endringer så fort vi har det klart!

Spørsmål og svar

Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp med denne prosessen, kan du opprette en sak i Selvbetjeningsportalen eller kontakte vår brukerstøtte.

Vi har samlet noen spørsmål med svar i denne listen:

Vi har laget en veileder som viser hvordan du kan bytte e-postadresse på Apple-ID. Du ser veiledningen her: https://www.indigo-ikt.no/faq/hvordan-bytte-e-post-pa-apple-id/

Hvis du allerede bruker din jobb e-postkonto på en Apple-enhet som er, må du endre til en privat adresse.
Når vi har kommet lenger med vår nye sikkerhetsløsning, vil du kunne knytte din jobb e-postkonto til din Apple-ID igjen på private enheter, på en sikrere måte enn tidligere.

Nei, du mister ikke apper eller data som er lagret på din Apple-ID når du bytter til privat e-postadresse.

Konsekvensen ved å ikke bytte e-postadresse, er at kontoen din vil bli «tvunget» over til en ny adresse. Du mister ikke noe data og vil beholde appene du har kjøpt på Apple-ID-en, men du må logge inn med den nye adressen, og du må da kontakt oss i Indigo for å få e-postadressen du skal bruke for å logge på.

Nei. Hvis du ikke har opprettet en Apple-ID med jobb adressen din før nå, og du gjør et forsøk på det nå, vil du få følgende feilmelding: «Apple-ID-en kan ikke endre med @hamar.kommune.no. Velg en annen e-postadresse.«

Dette skjer fordi du på nåværende tidspunkt ikke har lov til å bruke jobb-adressen på Apple-ID.