AI-generert bilde.

Ny regel for strømsparing på PC

Vi har jobbet aktivt med å forbedre batteriytelsen på bærbare PC-er, da flere brukere har rapportert utfordringer med kort batteritid – selv på nye maskiner. Gjennom våre undersøkelser har vi funnet flere muligheter for å optimalisere strømstyringen, og vi har nå klart å gjøre en forbedring som vil redusere strømforbruket fra første øyeblikk PC-en går over på batteri.

Denne forbedringen har vært testet internt på våre maskiner i flere uker, med positive resultater. Basert på dette vil vi implementere det nye oppsettet for strømstyring på alle PC-er fra og med mandag 6. mai.

Hva innebærer endringen?

Den største merkbare endringen er at brukere nå vil få en popup-melding så snart strømkabelen trekkes ut, som indikerer at maskinen går over i «batterisparingsmodus.» Tidligere kom denne meldingen først når batteriet nådde 20 %, men vi ser at brukerne i større grad ønsker lengre batteritid fremfor maksimal ytelse når de jobber uten strømtilkobling. Erfaringen vår er at denne justeringen ikke har noen merkbar innvirkning på maskinens ytelse.

Hva bør dere være oppmerksomme på?

Selv om vi anser endringen som relativt liten, vil den nye popup-meldingen kunne overraske enkelte brukere som ikke er vant til å se den så tidlig. Vi ønsker derfor å informere alle om at denne meldingen er en naturlig del av den nye strømstyringen, og at den ikke innebærer noen risiko eller feil på maskinen.