AI-generert bilde.

Vi bidrar til bedre sikkerhetsløsninger

Saken ble først omtalt av digi.no.

Indigo IKT har vært aktivt involvert i prosessen som ledet frem til at Defendable ble valgt som sikkerhetspartner for 52 kommuner og to fylkeskommuner, organisert gjennom Digi Innlandet og Digi TV. I denne prosessen ble flere aktører vurdert, inkludert Atea, Defendable og Netsecurity, men til slutt var det Defendable som sikret seg den betydelige avtalen.

I løpet av prosessen har vi i Indigo deltatt på 13 arbeidsmøter, hvor vi har bidratt med vår fagkunnskap og samarbeidet tett med de andre aktørene for å sikre en løsning som gir kommunene de beste forutsetningene for IT-sikkerhet. Defendable ble valgt på grunn av deres evne til å levere kostnadseffektive og høyverdige sikkerhetstjenester som blant annet omfatter overvåking (MDR) og hendelseshåndtering – noe som er kritisk for mindre kommuner med begrensede ressurser.

Dette fellesinnkjøpet gir store fordeler for kommunene i Innlandet, da det gir tilgang til topp sikkerhetsløsninger til en lavere pris enn om hver kommune skulle stått alene. Ved å slå kreftene sammen oppnår vi stordriftsfordeler som gir bedre sikkerhet for hver skattekrone brukt, og gjør kommunene sterkere både faglig og økonomisk.

Gjennomgang av våre egne sikkerhetsavtaler

Avtalen med Defendable innebærer også at vi i Indigo nå ser nærmere på våre eksisterende sikkerhetsavtaler for å vurdere hvilke tjenester som eventuelt kan erstattes eller forbedres gjennom den nye rammeavtalen. Dette er et ledd i vår kontinuerlige innsats for å sikre at vi tilbyr kommunene i Indigo-samarbeidet de beste og mest kostnadseffektive løsningene.

Fordeler for kommunene i Indigo-samarbeidet

For kommunene i Indigo-samarbeidet betyr dette en betydelig styrking av sikkerheten, samtidig som det gir økt kvalitet på tjenestene uten å måtte øke kostnadene. Dette samarbeidet setter en ny standard for hvordan offentlige innkjøp av sikkerhetstjenester bør gjennomføres, hvor samhandling og deling av kompetanse står i sentrum. Vi ser frem til å fortsette å jobbe sammen for å levere sikre, moderne og pålitelige IT-tjenester til kommunene.